25.03.2009

Je ženska lahko copata?

Objavljeno v Bluzenja avtor bobi

Ne, ta “vloga” je izključno rezervirana za nas, moške.

Obstajata dve vrsti moških: samski in vezani/copate

Copate – vsi jih poznamo. Moški, ki nima oz. ima manj časa za običajne stvari. Njegov vsakdan zapolnijo druge stvari: sprehodi, pogovori, nakupovanje,… Pa sej veste kako to gre :smile:

Potem je pa tukaj še druga vrsta. Samski moški, vedno prvi, ki se je pohecov iz prijatelja copate. Včasih zarad samega stereotipa, včasih upravičeno. Prijatelj, ki trpi, ker ga ona (spet) ni pustila zvečer na pivo :smile:

——-

Enkrat, že dolgo je tega, mi je prijatelj povedal zgodbo in me vprašal, kaj bi naredu jaz osebno.

Hurikan. Voziš se v avtu in bežiš na varno. Pripelješ do avtobusne postaje, tam so tri osebe. Stara babica, ki bo vsak čas umrla, tvoj najboljši prijatelj, ki ti je rešil življenje ter punca tvojih sanj. Seveda bi rad vse tri rešil, ampak ne gre. V avtu je prostora samo za dve osebi. Kaj narediš?
Moj odgovor takrat je bil, da s seboj v avto vzameš najboljšega prijatelja. Prijatelji so tisti, ki ti na koncu ostanejo.
Ampak prijateljev odgovor je bil drugačen. Ključe daš prijatelju, da odpelje babico v bolnišnico, ti pa ostaneš na avtobusni postaji z punco svojih sanj, pa čeprav le za nekaj trenutkov dokler ne pride hurikan.
Ta zgodba nima nepravilne izbire, vsaka je na svoj način prava. Ampak vse bolj razumem prijateljevo izbiro…
(iz filma “16 Blocks”, če koga zanima)

——-

No pa da pridem do smisla tega posta: sem copata. Kaj je lepšega kot ob sebi imeti nekoga, ki ga imaš rad in ima on tebe tudi. In ko imaš nekoga rad, ti ni težko izpustiti, skrajšati oz. odložiti nekaterih stvari, ki so ti včasih zapolnjevale čas. Nekaterim med vami zanemarjanja ostalih stvari ne podpirate. Punce pridejo in gredo, prijatelji ostanejo za vedno. Vas razumem…
Ampak…kaj ni pravi prijatelj tisti, ki ti privošči srečo, pa čeprav to pomeni kakšno skupno pivo manj? Pravi prijatelj bo vzel ključe, odpeljal babico v bolnišnico, tebe pa pustil s punco tvojih sanj na postaji.

Sem copata in všeč mi je. Mogoče nekoč pride dan, ko ne bom več copata. In si bom govoril kako sem bil neumen. Mogoče si bom govori, da je bilo vse vredno. Življenje nas uči…trenutno se počutim odlično in želim, da tako tudi ostane.

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

11 komentarjev

 1. irena irena pravi:

  a biti copata pomeni biti ustrežljiv?

  in ženske verjetno ne morejo biti copatarice samo zato, ker so to pravzaprav skozi celotno zgodovino, to je njihova vloga. ehm, naša. bila. :)

  26.03.2009 ob 01:08

 2. maty maty pravi:

  Copata ne pomeni biti ustrežljiv. Copata pomeni zanikati celotno svoje bistvo na račun poceni užitkov. Ženske ne morejo biti copate iz enega samega preprostega razloga: nimajo svojega bistva. Žensko izpolnjujejo stvari, ki so zunaj nje: nakupovanje, zavistni sosedi, ugled… Ženska ne vrednoti svojega življenja po tistem, kar je dosegla, temveč po tistem, kar si drugi mislijo o njej. Od tu drage cunje, številni čevlji in neuporaben make up.Ko gre odnos na razen ženska do konca glumi pred okolico da je vse v najboljšem redu.
  In ko pridemo do smisla tega posta: copata si, ker imaš ob sebi nekoga, ki ga zanima samo tvj denar. Če bi jo zanimal ti, bi te podpirala v tvojih potrebah in želela da si srečen tudi če nje ni zraven. Pa še ena reč: dejstvo je, da te to moti, sicer ne bi pisal o tem.

  26.03.2009 ob 01:20

 3. Dajana pravi:

  Gre za odvisnost od odnosov. Poslušaj to:
  http://www.s12.si/component/option,com_seyret/Itemid,62/task,videodirectlink/id,227/

  26.03.2009 ob 08:15

 4. bobi bobi pravi:

  Irena, narobi si razumela :smile:

  Maty, Dajana – hvala za komentarja, ampak prosm ne sodt o meni in moji situaciji, če o meni ne vesta nič…

  26.03.2009 ob 08:39

 5. irena irena pravi:

  “Ženske ne morejo biti copate ker nimajo svojega bistva.”

  nisem vedela, da sem bom že tako zgodaj tako režala :lol:

  26.03.2009 ob 08:47

 6. maty maty pravi:

  Kar je za nekatere smešno je za druge kruta resnica.

  26.03.2009 ob 10:12

 7. irena irena pravi:

  no, ti vzami svojo “kruto resnico”, jst bom pa smeh. :cool:

  26.03.2009 ob 12:22

 8. Hefc pravi:

  Bobi žal se s tokratnim postom ne morm strinjat in te ne podpiram! :P

  24.04.2009 ob 17:01

 9. bobi bobi pravi:

  @ Hefc: It’s a free country :wink:

  24.04.2009 ob 17:17

 10. bisi pravi:

  Seveda si želiš bit s svojo punco 24h/dan, ampak se je treba v resničnem življenju kdaj zavestno bremzat. V stvareh, ki so te veselile prej, moraš tudi potem enako uživat.
  Čas si razporejaš drugače, ampak niti slučajno ne smeš razporejati prijateljev.
  Se pravi- trenutno jih ne potrebuješ (toliko) in upaš, da bo tako tudi ostalo. Pa res misliš, da boš lahko naslednjih 20, 30 let nalepljen na eno in isto osebo? Po drugi strani pa pričakuješ, da te bodo razumeli, če jih boš spet potreboval za kakšno pivo več? Bodo, ampak verjetno samo zato, ker so isto napako kdaj naredili že sami ;) In ravno tako, kot zdaj pričakuješ, da bodo oni morda nekoč morali razumeti tebe, razumi tudi ti zdaj njih, da verjetno pogrešajo družbo svojega prijatelja.

  16.05.2009 ob 16:21

 11. stave pravi:

  Strašno. :)

  5.07.2009 ob 21:10

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !