12.10.2008

Črtica o Rudiju Zavrlu

Objavljeno v Na sončni strani Alp, Zdrav duh v ... avtor bobi

Pisalo se je leto gospodovo 2008, v Mariboru bil je topel jesenski dan, le-ta pa se je počasi prevešal v večer. V zraku se je čutila napetost, navdušenje – vsi so bili v pričakovanju. Stadion se je polnil z navijači, po zraku je plapolala slovenska trobojnica. Prišel je vrhunec.

Žvižg sodnika, tekma se je začela. Bila je napeta, igralce je na to spominjala čisto vsaka kaplja potu, toda reprezentančni dres jim je vlival moči. Vedeli so da za njimi stoji vsa Slovenija. Bolečine niso čutili več, stisnili so zobe in igrali pogumno naprej.
Večer se je počasi prevesil v noč, zelenica sredi mesta je bila še vedno osvetljena. Boj se je bližal koncu, poldruga ura se je iztekala. In nato…

IZBRUH, mreža nasprotnikov se je zatresla, tribune so eksplodirale, cela Slovenija je bila na nogah. Toda na častni tribuni je poleg eminentnega francoskega gosta sedel mrk gospod, zgledal je žalostno. Kot otrok, ko izve da Božiček ne obstaja. Cela Slovenija se je veselila, toda njega vso to rajanje ni ganilo.

Le nekaj sekund kasneje se je rajanje nadaljevalo, mreža se je zatresla drugič. Vsak obraz je bil nasmejan, čustva so bruhala kot vulkan. Kaj pa gospod?
Še vedno je sedel na stolu, na njegovem obrazu ni bilo nasmeha. Zgledal je izgubljeno, zgledal je kot prvošolček ko prvič stopi skozi vrata šole, ki se takrat zdijo še bolj ogromna. Okoli njega več kot dvanajst tisoč duš, duš ki so rajale. Toda njega rajanje ni ganilo, ostal je mrk.

——-

Prov žalostno je bilo vidt g. Zavrla ob golih naše reprezentance. Mariborski župan na njegovi levi je imel nasmeh do ušeč, roke so bile sigurno vse rdeče od ploskanja.
Obstaja mogoče kak kodeks obnašanja, ki predsednikom nogometnih zvez prepoveduje veselje, ko njegova reprezentanca doseže gol?! Čudno, zelo čudno…

DODATEK
V današnjem Žurnalu (13. oktober 2008) je bil objavlen intervju z Zavrlom in povprašali so ga po isti zadevi, o kateri sem pisal.
Pa je odgovoril da pač ni tak človek, ki bi skakal gor in dol. Ploskal bi pa vseeno lahko…

 • Share/Bookmark
 
Objavo lahko komentiraš, ali pa s svojega bloga pustiš trackback. RSS 2.0

2 komentarjev

 1. pinkyy pravi:

  oomg…lejga ka si delu sploh tam na tekmi!!???…..zmigi rit pa mal navijat an :D

  16.10.2008 ob 07:16

 2. bobi bobi pravi:

  Haha pinkyy, hvala da si me nasmejala :smile:

  22.10.2008 ob 16:05

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !